DVO DS1 wint heksenketel in Schalkhaar

29 december 2019

De dames van DVO DS1 hebben tijdens een bewogen wedstrijd met 2-3 van AVIOR DS2 weten te winnen. Op de late zaterdagavond gebeurde van alles wat niets met volleybal te maken had, maar DVO wist in het veld het hoofd koel te houden en het jaar met een zege af te sluiten.

Het was al bijna half negen toen eindelijk de eerste set in sporthal Schalkhaar kon begonnen. DVO DS1 begon energiek aan het duel in de wetenschap dat er tegen deze ploeg wel winstkansen waren. De Hengelose meiden pakten al snel een 1-8 voorsprong en wonnen vrij gemakkelijk met 18-25.
Daarna werd duidelijk waarom AVIOR vooral in de thuiswedstrijden punten had veroverd, nl. met hulp van het publiek. De aanmoedigingen en trommel zijn normaal gesproken geen probleem, maar het ontaardde gedurende de wedstrijd in geschreeuw en ander onsportief gedrag om de DVO-speelsters te intimideren vooral bij de opslag. In deze onaangename sfeer was het geen wonder dat de tweede set minder vlotjes liep en na 25-15 stond het weer gelijk.
DVO herstelde zich in de derde set ondanks de moeilijke omstandigheden bijzonder knap. Opnieuw de snelle voorsprong die geleidelijk werd uitgebouwd en resulteerde in de 19-25 setwinst.
Het liefst wilden de Hengelose meiden zo snel mogelijk naar huis door de vierde set ook te winnen. Vrijwel de gehele set verliep erg spannend maar liep op de tribune de gemoederen alleen maar hoger op. Na de 23-23 maakte DVO twee eigen fouten en moest er toch een vijfde set aan te pas komen om uit te maken wie de winnaar werd.
Vier keer eerder verloor DVO dit seizoen de vijfde set, maar gelukkig was DVO dit keer wel de bovenliggende partij. Met 8-15 werd het krachtsverschil goed uitgedrukt. Opgelucht konden de DVO-dames winnend het strijdperk verlaten waardoor ook het onsportieve gedrag van de Schalkhaarse supporters niet werd beloond. Door de 2-3 zege gaat DVO sportief gezien toch met een goed gevoel aan de kerstvakantie beginnen.
DVO DS1 gaat de winterstop in op een vijfde plaats en gaat in januari proberen nog een aantal plaatsen te stijgen. Op 11 januari is de volgende wedstrijd: thuis tegen Krekkers DS2 om 17.45 uur in sporthal De Kamp.