DVO DS1 SPROKKELT PUNTJE TEGEN ESCH STARS

10 december 2018

DVO DS1 heeft de verrassende overwinning tegen Gemini in Borculo geen vervolg kunnen geven. Thuis tegen Esch Stars DS1 mocht het team uiteindelijk blij zijn nog een punt te scoren en verloor het met 1-3.
De tegenstander uit het Twentse Vasse bleek een erg stabiele ploeg waartegen het heel lastig spelen was. Het lukte DVO maar niet om deze ploeg goed onder druk te zetten. Niet dat het een wonderploeg was, maar de verdediging van Esch Stars stond ijzersterk en daardoor kon het gemakkelijker aanvallen opzetten. DVO kwam daarentegen maar moeilijk in het eigen spel., mede door een gebrek aan felheid en scherpte. De passing was matig waardoor er veel werk verricht moest worden om aan een aanval toe te komen. Niet alles ging slecht maar het was te weinig om de Tukkers bij te benen. In de eerste set kwamen de Hengelose dames even goed terug van 11-17 naar 16-17 maar daar bleef het bij, zodat het met 20-25 verloren ging.
In de tweede set was de stand al weer snel hopeloos na een 3-11 achterstand. Esch Stars wist de gaten in de DVO-verdediging goed te vinden, waar vaak traag op werd gereageerd. En als DVO al aan aanvallen toe kwam lukte het maar moeizaam om daaruit te scoren. Na het 16-25 verlies stond de stand in sets 0-2.
De derde set kan vaak voor een ommekeer zorgen. DVO gaf wel beter partij en de hoop was deze set te winnen waardoor de kansen konden keren. Bij 11-10 en 16-14 nam het zelfs een voorsprong maar toen Esch Stars even gas gaf ging ook deze set en dus de wedstrijd verloren: 22-25.
In de laatste set werd wel gevochten voor het laatste punt in de wetenschap dat elk punt belangrijk is. Esch Stars verslapte een beetje met de winst op zak en daar maakte DVO dankbaar gebruik van. Eindelijk was het team weer in normale doen en dan blijkt dat er met een beetje wilskracht tegen elke ploeg mogelijkheden zijn. Vanaf het begin namen de Hengelose meiden een vlotte voorsprong. Na 14-6 leek Esch Stars weer terug te komen met een serie van vijf, maar toen deze onderbroken werd door een cadeautje van de scheidsrechter liep DVO weer verder uit. Uiteindelijk werd de eer gered door de set met 25-19 te winnen.
Het punt was meegenomen, maar door het 1-3 verlies komen de onderste ploegen wel weer dichterbij. A.s. zaterdag is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Dan speelt DVO de uitwedstrijd tegen hekkensluiter BOVO. Winst in Aalten zou erg welkom zijn, al zal het geen makkie zal worden, omdat onlangs de bekerwedstrijd daar nog werd verloren. Goede reden voor een revanche!