DVO DAMES 1 RAAKT ACHTEROP

17 maart 2019

Voor de dames van DVO DS1 wordt het karwei om de nacompetitie te ontlopen steeds lastiger. De 1-3 nederlaag tegen Gemini leverde slechts één punt op waardoor het team achterop raakte ten opzichte van de concurrentie. Eigenlijk was winnen van Gemini de opdracht in deze fase van de competitie. Dat leek niet onmogelijk omdat in de uitwedstrijd een 2-0 achterstand was omgezet in een 2-3 overwinning. In de eerste set leek DVO op de goede weg door het heft in handen te nemen en de tegenstander onder druk te zetten. Na de 11-9 voorsprong werd het spel slordiger, waren de aanvallen minder precies waardoor de lange dames uit Borculo onmiddellijk toesloegen en met 12-17 voor een ommekeer zorgden. DVO kwam bij 20-21 nog wel dichterbij maar kon in de beslissende fase niet doordrukken: 21-25. In de tweede set leek een dramatische afgang in zicht. DVO kwam met 3-16 achter, waarbij vooral het gebrek aan lengte pijnlijk duidelijk werd. Het lukte niet door het blok van Gemini te komen, de onzekerheid nam toe en even ging alles fout. De Hengelose vrouwen wisten zich toch op te richten en na een goede opslagserie van Marie-Christine Lankhorst,waarbij Maika Hiddink zich regelmatig onderscheidde, kwamen ze terug via 10-16 tot 15-18. Gemini herpakte zich net op tijd en liet DVO niet dichterbij komen. In deze fase leek de tweede scheidsrechter pas afgestudeerd te zijn op netfouten want hij floot voor elke trilling van het net wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. Ook deze set ging met 21-25 verloren. De laatste kans voor DVO om de wedstrijd nog naar zich toe trekken was in de derde set, maar geen moment was het de bovenliggende partij. Tot 12-12 konden de meiden het redelijk bijbenen, maar daarna was de power uit Borculo teveel van het goede en stond het 0-3 omdat de set met 19-25 naar Gemini ging. Omdat elk punt telt vocht DVO in de laatste set nog wel voor de setwinst en dat lukte. Gemini wisselde wat meer waardoor DVO kansen kreeg om te scoren. Toen het van 17-16 naar 21-16 uit kon lopen kon het punt worden veilig gesteld door met 25-21 te winnen.

DVO DS1 staat nu drie punten achter op Orion DS2 dat op de negende plaats staat. Drie finales zijn er nog te gaan, waarvan twee uitwedstrijden. Deze zullen alle drie gewonnen moeten worden. A.s. zaterdag is Esch Stars DS1 de tegenstander, een middenmoter waartegen best kansen liggen. Om 17 uur in sporthal ’t Eschhoes te Vasse is het voor DVO DS1 d’rop of d’ronder.