WISSELVALLIG DVO DS1 OPNIEUW IN PROBLEMEN

10 februari 2019

Na de overtuigende winst van vorige week en met een voorsprong van zeven punten op Alterno DS3 reisden de dames van DVO DS1 optimistisch naar Apeldoorn. Door winst op nr. 10 Alterno zou de voorsprong verder vergroot kunnen worden en het seizoen met een rustig gevoel uitgespeeld worden.  Het liep anders. Opnieuw kon DVO in een uitwedstrijd geen enkel punt scoren en zal het door de 4-0 nederlaag de laatste zes wedstrijden vol aan de bak moeten om p/d-wedstrijden te ontlopen.

In de eerste set leek het allemaal voortvarend te lopen. DVO nam een voorsprong van vijf punten en wist deze met prima spel tot 14-19 vast te houden. Na een aantal misverstanden en twee foute beslissingen van de zenuwachtige scheidsrechters die in het nadeel van DVO vielen nam de onzekerheid toe. De jonge Alterno-meiden maakten daar dankbaar gebruik van en wisten het tij te keren. DVO kon aan het eind van de set geen beslissing forceren door driemaal achtereen uit te smashen, waardoor de eerste domper met 25-22 te verwerken viel. Het kwam niet meer goed. De DVO-dames kwamen niet in hun spel. De servicepass was slecht verzorgd waardoor de aanvallen moeizaam opgebouwd werden en DVO aan haar sterkste punt, scoren door het midden, al helemaal niet toe kwam. In de andere drie sets lukte het maar niet om terug te komen.

Niet dat DVO werd weggespeeld maar Alterno had meer power in de aanvallen, waar DVO juist te weinig scoorde als er kansen waren. En als het eenmaal tegen zit lukt het niet om de schouders eronder te zetten. De tweede en derde set verliepen wel spannend, maar gingen verloren met 25-23 en 25-22, waarbij negen foute serves in de derde set ook niet hielpen.  Omdat elk punt telt richtte DVO zich in de laatste nog wel even op, nam een 7-10 voorsprong, maar moest daarna toch het hoofd buigen en verloor ook deze set met 25-16.

Door de 4-0 nederlaag gaat het onderin nog erg spannend worden. Alterno naderde tot twee punten terwijl DVO gelijk staat met Orion. Maar door het feit dat DVO nog geen enkel punt in een uitwedstrijd in 2019 veroverde en met het oog op het zware programma dat DVO nog voor de boeg heeft zal het nog een hele kluif worden om te handhaven. A.s. zaterdag speelt DVO thuis tegen WIK uit Steenderen dat goed bovenin meedraait. In sporthal De Kamp is dan ook om 17.45 uur een spannende derby te verwachten!

Stand onderaan (nr. 12 degradeert, nrs. 10 en 11 spelen p/d): 8. Orion DS2  16 32