SPANNING STIJGT BIJ DVO DS1

14 maart 2019

Vooraf was een nederlaag tegen Tornado Geesteren DS1 ingecalculeerd. Thuis was tegen de titelkandidaat met 0-4 verloren zodat de dames van DVO DS1 zich weinig illusies maakten voor de uitwedstrijd. Het punt dat behaald werd was dan ook een meevaller en met een beetje geluk had er zelfs meer in gezeten dan de 3-1 nederlaag.

DVO had door de voorjaarsvakantie een paar weken rust gehad. In deze periode werd bekend gemaakt dat Frans Jordens het komende seizoen hoofdtrainer wordt van de DVO-dames. De 55-jarige Dinxperloër was eerder 14 seizoenen verbonden aan VCV Varsseveld en momenteel verzorgt hij al één keer per week de training bij DVO DS1.

DVO wist wat er op het spel stond nu in deze fase elk punt telt. Het team begon dan ook messcherp aan het duel. Door een goede servedruk ging de tegenstander fouten maken en kwam DVO zelfs op een 11-17 voorsprong. De koploper wist even niet wat ze meemaakten. Ze kwamen nog wel dichterbij maar door een goede serveserie van Nina Hermans werd deze set verrassend met 22-25 gewonnen!

Tornado raakte er niet van in de war en had natuurlijk voldoende kwaliteit in huis om orde op zaken te stellen. In de tweede set voerden ze de druk op en sloegen een flink gat. Dat kon DVO niet zomaar rechtzetten, waardoor deze set met 25-16 verloren ging en de stand weer gelijk was.
In de derde set hetzelfde patroon. Tornado liet zien waarom het waarschijnlijk de aanstaande kampioen wordt en nam direct een 7-0 voorsprong. DVO kwam geleidelijk wel weer iets beter in het spel maar moest zich ook in deze set gewonnen geven: 25-19.

De vierde set was de meest spannende. Tornado probeerde weer afstand te nemen, maar DVO kwam steeds goed terug. Bij 10-10 was het weer gelijk, waarna de Tukkers opnieuw gas gaven. DVO gaf zich niet gewonnen en bij 23-22 waren er alle kansen op een sensatie. Tijdens een erg lange rally kon DVO het beslissende punt niet scoren en ging het punt en uiteindelijk ook de set alsnog naar Tornado, waardoor de wedstrijd in een eervolle 3-1 eindigde. Het DVO-team was tevreden met het punt, maar toch baalden de Hengeloërs omdat er wellicht meer had in gezeten.

Het spel geeft wel vertrouwen voor de komende wedstrijden die waarschijnlijk zeer spannend gaan worden. Doordat de concurrentie volop punten haalde staan nu vier ploegen gelijk met 34 punten! Hiervan moeten twee teams p/d/ wedstrijden gaan spelen.

A.s. zaterdag speelt DVO in sporthal De Kamp om 17.45 uur tegen Gemini DS1 uit Borculo.