PIJNLIJK VERLIES VOOR DVO D1

1 februari 2019

Het blijft kwakkelen met de dames van DVO DS1. Door een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Twente ’05 DS1 staat de ploeg nog maar net boven de degradatiestreep en zal het in de komende wedstrijden vol aan de bak moeten om niet verder af te zakken.

Tegen de ploeg uit Enschede leken er volop kansen punten te veroveren. Twente begon met drie punten voorsprong op de ranglijst, in de thuiswedstrijd deden de teams weinig voor elkaar onder en vorige week had DVO zelfvertrouwen getankt door de fraaie overwinning op Set Up DS3.

Ook dit keer was het verschil tussen Twente en DVO niet groot. De twee partijen waren aan elkaar gewaagd zonder tot grootse daden te komen. Het leek er vooral om te gaan welke ploeg de minste fouten maakte. Dat bleek Twente te zijn, want DVO speelde rommelig. Veel foute opslagen, matige pass, misverstanden en persoonlijke fouten. Verdedigend was het moeizaam, terwijl aanvallend vooral aan de buitenkant te weinig werd gescoord. Desondanks bleef DVO aardig in de buurt, omdat de tegenstander niet veel beter was. Bij 24-23 besliste Twente de set door een prikbal van de mid, waarvoor trainer Anton Baars net gewaarschuwd had.
De tweede set was niet veel beter, zodat deze met 25-21 verloren ging.
De hoop was gevestigd op de derde set, waarin inderdaad kansen waren om deze te winnen en de wedstrijd weer te laten kantelen net als tegen Gemini en Set Up. Dit keer lukte het niet. DVO was niet overtuigend genoeg en verloor bij 24-24 de set door persoonlijke foutjes.
De wedstrijd was bij deze 3-0 achterstand verloren, zodat de vierde set alleen nog maar van belang was voor het laatste punt. Ook deze set verliep best spannend, maar aan het eind trok DVO wederom met 26-24 aan het kortste eind.
Opnieuw had DVO onnodig verloren van een gelijkwaardige tegenstander zonder ook maar één punt te scoren. En dat baart zorgen, net als de ontwikkeling van de jonge ploeg waar nog niet echt een stijgende lijn in is te ontdekken. Te vaak vallen de meiden in oude fouten, en is het spel te nonchalant.

De onderste drie ploegen naderen intussen snel, aangezien deze wel punten scoren. Er is nog niets verloren maar DVO moet nu de schouders eronder zetten en punten pakken. Daartegen zijn a.s. zaterdag kansen in de thuiswedstrijd tegen Orion DS2 om 17.45 uur in Sporthal de Kamp.