MORGANA DVO DAMES 1 DOET GOEDE ZAKEN

3 februari 2019

DVO DS1 heeft zaterdag een overtuigende 4-0 overwinning tegen Orion DS2 behaald. Daardoor nam de ploeg flink afstand van de degradatieplaatsen en wist het Orion te passeren op de ranglijst.

DVO was tot in de tenen gemotiveerd om de Doetinchemse ploeg te verslaan. Niet alleen om de belangrijke punten, maar vooral om revanche te nemen op zichzelf na de zwakke wedstrijd van de week ervoor en ook om de onnodige 3-1 nederlaag eerder in Doetinchem goed te maken.

De Hengelose dames begonnen dan ook uiterst fanatiek aan de streekderby. Vanaf het begin werd er om elke bal gestreden waardoor het verdedigend goed georganiseerd was en er goede aanvallen konden worden opgezet. Al snel liep DVO uit naar een 6-1 en 9-4 voorsprong en kwam het nauwelijks in de problemen. Alleen bij 10-8 en 18-16 kwam Orion dichterbij maar op die momenten gaf DVO gas en wist het gat weer te vergroten. Met 25-19 was het eerste winstpunt binnen.

In de tweede set gaf Orion meer tegenstand, waardoor de partijen beter in evenwicht waren. Orion nam zelfs een voorsprong en even dreigde DVO de grip te verliezen. Door de hoge servedruk ging er ook wel eens een opslag fout net als DVO gelijk leek te komen. Bij 19-23 leek het kwartje de verkeerde kant op te vallen, maar door een goede service-serie van Nina Hermans en een paar fraaie aanvallen kon DVO de set toch met 25-23 winnend afsluiten.

In de derde set hetzelfde spelbeeld. Gelijkopgaand tot 17-17. In tegenstelling tot vorige week kon DVO nu wel beslissende punten slaan op de belangrijke momenten en als het dan eenmaal loopt, valt de bal ook net wat vaker aan de goede kant van het net. DVO dwong dat geluk deze keer wel af en scoorde fraai met omloopballen en via de buitenkant. Met 25-22 werd ook deze set gewonnen en was DVO met de 3-0 setstand verzekerd van de winst.
Om Orion te passeren in het klassement moest ook de laatste set worden gewonnen. Tot de 18-18 ontliepen de teams elkaar weer niet veel, maar daarna liet DVO toch weer zien dat het meer in huis had. Nadat een gat werd geslagen naar 22-18 was de strijd beslist en kon DVO met 25-21 ook de vierde set veroveren en daarmee vijf punten bijschrijven.
Omdat de onderste drie ploegen hun wedstrijd verloren sloegDVO meteen een flink gat. A.s. zaterdag kan DVO zich vrijwel veilig spelen als gewonnen wordt van de nr. 10 op de ranglijst Alterno DS3. Een belangrijke wedstrijd dus om 16.30 uur in de Alternohal in Apeldoorn.