DVO HENGELO GLD

VOLLEYBAL VERENIGING

DVO D1 - Bizarre uitschakeling van DVO Dames 1 in beker

Filmregisseur Spielberg had het niet kunnen verzinnen. Spannend vanaf het begin, plotselinge wendingen en een sensationeel slot. Helaas liep de bekerkwartfinale voor de DVO-dames slecht af en betekende dit uitschakeling tegen Tornado Geesteren. Het verlies in de vijfde set met 14-16 na een voorsprong van 14-8 betekende een enorme kater voor DVO.

Vanaf het begin was het al duidelijk dat het geen makkie zou worden tegen de Overijsselse ploeg dat een klasse lager volleybalde. De gehele eerste set ging het gelijk op. Bij 22-19 leek het mis te gaan voor DVO, maar de ploeg vocht terug. Na een 22-24 voorsprong kwam het weer met 25-24 achter. Zo ging het vrijwel de hele wedstrijd, dan weer een voorsprong, dan weer een achterstand. De opluchting was groot toen deze set met 27-29 werd gewonnen.

Hierna zou het verzet wel zijn gebroken. Even leek het daar ook op nadat de Hengelose vrouwen met 4-10 voor kwamen. De tegenstand was echter taaier dan gedacht. Het jonge enthousiaste team van Tornado speelde onbevangen en durfde risico's te nemen. Hun sterke, vrijwel foutloze, opslag bracht DVO meermalen in de problemen. Bij DVO wisselde het spel sterk. Slordige ballen en misverstanden, maar ook knappe aanvallen. Tornado kwam terug, kwam met 15-14 voor, waarna DVO zich weer herstelde en na 18-22 de set leek te beslissen. Maar steeds wisselden de kansen en moest de set 'verlengd' worden. Dit keer viel het dubbeltje de andere kant op en trok Tornado met 29-27 de set naar zich toe.
Dit ging zo maar door in de derde set, waarin Tornado een groot gat sloeg. Na de 17-8 tussenstand kwam DVO geleidelijk terug, maar bij 23-18 leken de kansen nog klein. Door zes punten achtereen kwam DVO weer op setpoint bij 23-24. Die werd niet direct verzilverd, maar toch werd deze set gewonnen met 25-27.
Drie sets vol spanning en het talrijke Hengelose publiek zat op het puntje van de stoel. Maar het was nog lang niet afgelopen.
De vierde set was de slechtste voor DVO, dat snel op achterstand kwam en dit keer niet terug wist te komen. Via 12-8, 16-9 en 20-11 moest deze set met 25-18 weggegeven worden. Het spel werd er niet beter op, DVO stak zeker niet in de competitievorm van de laatste weken.
Een vijfde set was nodig. DVO herstelde zich keurig en stond bij de wissel met 4-8 voor. Hierna liep het team zelfs uit naar 4-10 en bij 8-14 leek de buit binnen. De supporters pakten hun boeltje al om naar de kantine te gaan. Daarna ging het mis. Hopeloos mis. Het begon met een foute serve, waarna Tornado alles of niets speelde. Bij elk punt groeiden ze in hun zelfvertrouwen, terwijl DVO begon te twijfelen en geen enkel risico meer durfde te nemen, waardoor er geen enkel gevaar in de aanvallen zat. Tornado kwam steeds dichterbij en ging na de 14-14 'erop en erover'. Het ongelofelijke gebeurde, met 16-14 ging de set en daardoor de wedstrijd verloren tot verbijstering van de dames zelf. Het leek op een onwerkelijke film met een horrorscenario.
Het bekeravontuur zit er hierdoor op en DVO kan zich volledig richten op de competitie, waarin nog vier belangrijke duels volgen. De eerstvolgende is op 21 maart uit tegen Pegasus in Nijmegen (16.15 uur). Aangezien Trivos afgelopen weekend verloor, belooft het slot van de competitie erg spannend te worden!

Sponsoren DVO

Signstation
KAB
Roozegaarde
Markant Kinderopvang
HCI - BouwCenter
Rack Inspecs
Plus Hengelo gld
Autobedrijf Melgers
Martine Hair & Beautysalon
Goossens Atomica
Hewu
Ellenkamp Gevelonderhoud & Voegwerken
Eugelink Zonwering en Kozijntechniek
De Bos Makelaardij
CAD2M
Blue Bay Curacao
Albert Heijn - Hengelo gld
Kaak Caravans
Harmsen Vakschilders

Nevobo Site

Kijk op de Nevobo website voor uitgebreide informatie over standen, programma's, uitslagen, prognoses en statistieken.

Nevobo

Aanleveren nieuws?

– graag met foto! –
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.