DVO DS1 VERLIEST VAN DEGRADATIEKANDIDAAT

14 januari 2019

In de eerste competitiehelft behaalden de dames van DVO DS1 24 punten uit 11 wedstrijden, waarvan 13 tegen de onderste drie ploegen. Het streven is dan altijd om in de tweede seizoenshelft dit resultaat te verbeteren. Zaterdag bond DVO de strijd aan met een van die drie grootste degradatiekandidaten: RIVO Rijssen DS2, dat tot dusverre pas 11 punten bij elkaar vergaard had. In de thuiswedstrijd had DVO nog erg gemakkelijk met 4-0 gewonnen, de enige vijfpunter in dit seizoen. Niets leek dan ook in de weg te staan om na de korte winterstop direct goed te beginnen met een klinkende zege, waardoor direct de afstand tot de gevarenzone vergroot kon worden.
Het werd helaas een flinke teleurstelling door een 4-0 nederlaag. Het leek erop alsof de DVO-meiden niet waren doordrongen van het belang van deze wedstrijd. Het was allemaal te slap waardoor DVO geen moment in de wedstrijd kwam. In de eerste twee sets ging het nog aardig gelijk op, maar op beslissende momenten was de tegenstander uit Rijssen doortastender. Dit team had zich, zoals vaker gebeurt, versterkt met enkele dames uit het eerste. En als het eenmaal niet loopt dan gaan de ballen net uit en pakken beslissingen van de warrige scheidsrechter net verkeerd uit. Met 25-23 en 29-27 viel in deze sets het kwartje de verkeerde kant op.
De derde set brengt nog wel eens een ommekeer teweeg, maar dat was nu niet het geval. Integendeel, het spelpeil zakte alleen maar verder weg, waardoor de laatste sets met 25-19 en 25-20 vrij kansloos verloren gingen en de Hengelose vrouwen met een 4-0 nederlaag afdropen.

Door dit verlies kwamen de onderste ploegen een stuk dichterbij en zal DVO in de komende 10 wedstrijden flink aan de bak moeten om zich veilig te stellen. Met de nodige vechtlust en een goede instelling zal om elk punt gestreden moeten worden. A.s. zaterdag kan DVO zich revancheren tegen Set Up DS3, een van de betere ploegen in deze divisie. Het is de eerste thuiswedstrijd van 2019 om 17.45 uur in sporthal De Kamp.