DVO DS1 BOEKT KNAPPE OVERWINNING

26 november 2018

DVO DS1 heeft in de 3e Divisie een razendknappe 2-3 zege geboekt in de derby tegen Gemini in Borculo. In aanmerking genomen dat Gemini vier plaatsen hoger stond op de ranglijst, dat DVO in Borculo nog nooit heeft gewonnen en dat de Hengelose dames met 2-0 achter kwamen te staan, mag de winst zeker zeer opvallend genoemd worden.

Met Marlijn Schennink voor de afwezige Maika Hiddink en met coach Frans Jordens naast Anton Baars langs de lijn begon DVO aan deze wedstrijd. In het begin zag het er niet naar uit dat DVO hier punten weg kon slepen, laat staan winnen. In de eerste set ging het tot 14-14 gelijk op, maar toen Gemini wegliep naar 18-14 kon het gat niet meer gerepareerd worden. Met 25-20 ging de set verloren.
In de tweede set was DVO niet opgewassen tegen Gemini dat met een uitstekende servepass en enkele boomlange aanvallers veel punten scoorde en de meeste DVO-aanvallen blokkeerde.  Na een serie van tien punten stond het 13-5 en was er weinig eer meer te halen. Met 25-13 leek het erop dat het een snel en kansloos potje zou worden.

Wederom bracht de derde set de ommekeer, dit keer in het voordeel van DVO. De trainers brachten enkele tactische omzettingen waardoor de lengte in het veld minder bepalend werd en DVO geleidelijk beter partij gaf. Tot 12-12 ging de strijd weer gelijk op, daarna leek het er bij 20-16 even op dat ook deze set naar Gemini zou gaan. Dit was het punt waarop DVO wilskracht en vechtlust toonde en bij 20-21 was alles weer open. En dan moet het soms ook even mee zitten en deze keer was zelfs de arbitrage gunstig gezind, waardoor de set winnend werd afgesloten met twee netfouten van Gemini: 22-25.

Dat gaf moed en dat resulteerde in de vierde set in steeds beter spel van DVO. De druk op Gemini werd opgevoerd, zodat de zwakke punten in hun verdediging beter werden opgezocht en de aanvalsters minder aan hun harde slagen toekwamen. De set verliep zeer spannend, maar het vertrouwen bij DVO was zo gegroeid dat na de 22-23 ook de twee beslissende punten konden worden binnengehaald.

Een vijfde set was noodzakelijk om een winnaar te verkrijgen. DVO ging door met het goede spel, terwijl bij Gemini de organisatie zoek was. Pas bij 3-9 voor DVO herstelden ze zich een beetje, zodat het bij 12-13 nog even spannend leek te worden. Ook nu stond DVO in de finale sterk en lukte het opnieuw de laatste punten te veroveren. Met 13-15 werd ook deze set gewonnen en was het gelukt op spectaculaire wijze een verrassende 2-3 zege te behalen. De vreugde na afloop was groot en ook beide trainers waren meer dan tevreden met deze overwinning.
Een belangrijke winst, want door de drie punten sluit DVO weer aan bij de middenmoot en lijkt de weg omhoog weer gevonden te zijn. Het geeft vertrouwen voor de laatste twee wedstrijden voor de winterstop: op 8 december thuis tegen Esch Stars (17.45 uur) en op 15 december uit tegen BOVO in Aalten (16.00 uur).