DVO DAMES 1 ZOEKT NAAR GOEDE VORM

23 oktober 2018

Opnieuw heeft DVO DS1 verloren van een gelijkwaardige tegenstander door op beslissende momenten niet toe te slaan. Uiteindelijk mochten ze nog blij zijn dat ze met een puntje naar huis konden na de 3-1 nederlaag tegen Orion DS2. Het blijft nog even zoeken naar de goede vorm voor de dames.

In de eerste set liep het team al snel achter de feiten aan. De achterstand varieerde steeds van twee tot vijf punten, maar het lukte niet om dichterbij te komen, zodat de set met 25-22 verloren ging.
De tweede set verliep uitzonderlijk spannend. In de stand ging het volkomen gelijk op tot 19-19. Nodig was dat niet, want de punten van Orion waren in veel gevallen foutjes of weggevertjes van DVO zelf: foute opslagen, eerste passes over het net, smashes die uit of in het net gingen.
Omdat de tegenstander ook geen bijzonder sterk team was, liep DVO geen achterstand op en scoorde vooral veelvuldig door het midden. Bij 20-23 leek de set binnengehaald te worden, maar nadat Orion langszij kwam verliep een zeer spannende finale van de set. DVO had liefst zes keer de kans om op setpoint de beslissing te forceren, maar steeds werd het niet afgemaakt. Met een recordscore van 36-34 ging het dan toch mis en stond DVO weer met lege handen.

Dat was een knak en de derde set leek veel op de eerste. Een gat van drie, vier punten en rommelig spel van DVO. Spelers die elkaar in de weg liepen, verkeerde doortikballen en misverstanden. De midspelers werden niet meer opgezocht, terwijl de diagonaalspeelsters er maar sporadisch goed doorkwamen. Bij 17-18 leek er even een opleving te zijn, maar met 25-20 kwam de stand op 3-0 te staan en was de wedstrijd verloren.

In de laatste set herstelde DVO zich een beetje, mede omdat Orion het wel geloofde en jonge wissels inzette. DVO liep snel uit naar een voorsprong van negen punten en die kwam niet meer in gevaar. Met 20-25 werd er zodoende toch nog een punt veroverd.
Hier bleek dat DVO het best kan, maar er te weinig uit komt. Met wat betere afspraken en meer pit zijn er genoeg mogelijkheden om dit seizoen goed mee te draaien.

A.s. dinsdag de bekerwedstrijd in Aalten tegen BOVO (19.30 uur). De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 3 november om 17.45 uur in Sporthal De Kamp tegen Alterno DS3.